ΜΑΥΡΟΣΚΟΥΦΗΣ

ΜΑΥΡΟΣΚΟΥΦΗΣ
XX ΤΘΜ - XXIV ΤΘΤ - ΧΧVI EMA

Δευτέρα 26 Ιουνίου 2017

ΚΥΠΡΙΕ.. ΠΑΣ ΜΗ ΩΝ ΜΕΘ'ΗΜΩΝ... ΚΑΘ'ΗΜΩΝ!

Οι αρχαίοι Μήλιοι (κάτοικοι της Μήλου) είχαν ρίζες εκ της ευρύτερης περιοχής της Σπάρτης, καθότι η Μήλος ήταν μια μικρή αποικία των Λακεδαιμονίων.
Οι Σπαρτιάτες εκείνη την εποχή που ειπώθηκε αυτή η φράση που είναι ο τίτλος αυτού του άρθρου,  την οποία μας την έκανε γνωστή ο Θουκυδίδης, είχαν την πιό ισχυρή πολεμική μηχανή σε ότι αφορά τον Στρατό Ξηράς - μιλώντας με τα σημερινά δεδομένα.
Οι Αθηναίοι αντίθετα είχαν πολύ ισχυρό Πολεμικό Ναυτικό... πάλι μιλώντας με τα σημερινά δεδομένα.
​Ο Διάλογος των Μηλίων με τους Αθηναίους είναι ένα από τα δραματικότερα επεισόδια του Πελοποννησιακού Πολέμου και εξιστορείται στο 5ο βιβλίο της Ιστορίας του Θουκυδίδη.
Το περιστατικό συνέβη το 416 π.Χ..
Οι Αθηναίοι επιτέθηκαν στην Μήλο, με σκοπό να την αναγκάσουν να ενταχθεί στην Αθηναϊκή Συμμαχία. Οι Μήλιοι ζήτησαν να γίνει σεβαστό το δικαίωμά τους να μείνουν ουδέτεροι στη σύγκρουση των Αθηναίων με τη Σπάρτη, λόγω της συγγένειας τους με τους Σπαρτιάτες.
Τελικά οι Αθηναίοι δεν το αποδέχθηκαν, σπρώχνοντας τα γεγονότα στα άκρα.
"Πας μη ων μεθ' ημών, καθ' ημών" (όποιος δεν είναι μαζί μας, είναι εναντίον μας!)
​Η Ιστορία είναι γνωστή από κει και πέρα.
Οι Αθηναίοι αποβιβάστηκαν στην Μήλο και την πολιόρκησαν και εκμεταλλευόμενοι την τεράστια στρατιωτική τους υπεροχή την κατέλαβαν.
Ο λόγος αυτής της εισαγωγής από κάποιον που δεν είναι επαΐων στον Θουκυδίδη ή την Αρχαία Ελληνική Ιστορία, είναι να καταδείξει ότι πλέον και στην Κύπρο ισχύει το δίλημμα στο οποίο μπροστά βρέθηκαν οι Μήλιοι...
Ο Λαός της Κυπριακής Δημοκρατίας πρέπει να αποφασίσει.
ΕΙΝΑΙ ΥΠΕΡ ΤΗΣ ΔΙΑΤΗΡΗΣΗΣ ΤΗΣ "ΚΥΠΡΙΑΚΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ" ΩΣ ΜΟΝΑΔΙΚΟΥ ΝΟΜΙΜΟΥ ΘΕΣΜΙΚΟΥ ΟΡΓΑΝΟΥ ΣΤΟ ΝΗΣΙ;;; 
Δεν υπάρχει ΔΕΝ ΞΕΡΩ, ΔΕΝ ΑΠΑΝΤΩ...
Δεν είναι ερώτηση δημοσκόπησης. Είναι ερώτηση ζωτικότατης σημασίας.
ΑΝ ΔΕΝ ΕΙΣΑΙ ΥΠΕΡ ΤΗΣ ΔΙΑΤΗΡΗΣΗΣ ΤΗΣ  "ΚΥΠΡΙΑΚΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ" ΩΣ ΜΟΝΑΔΙΚΟΥ ΝΟΜΙΜΟΥ ΘΕΣΜΙΚΟΥ ΟΡΓΑΝΟΥ ΣΤΟ ΝΗΣΙ, ΤΟΤΕ ΕΙΣΑΙ ΚΑΤΑ...
Και είσαι σύμμαχος των Τούρκων εισβολέων, των Τουρκοκύπριων συνοδοιπόρων τους και των κάθε λογής προσκυνημένων για ιδιοτελείς σκοπούς.
Και είσαι εχθρός όλων αυτών που πασχίζουν να επιβάλλουν μια ΔΙΚΑΙΗ και ΒΙΩΣΙΜΗ Λύση στο πρόβλημα που δημιουργήθηκε ακόμα και πριν το '63 και επισφραγίστηκε το '74 και το '83.

Είσαι εχθρός όλων αυτών που νιώθουν Ελληνες γιατί είναι Ελληνες, γιατί ανήκουν στο Ελληνικό Εθνος.
Είσαι εχθρός όσων εκτοπίσθηκαν, προσφυγοποιήθηκαν, σκοτώθηκαν, βιάστηκαν, βασανίστηκαν, εκτελέστηκαν, διαπομπεύθηκαν, εξανδραποδίστηκαν. 
Σου επαναλαμβάνω: "Δεν υπάρχει ΔΕΝ ΞΕΡΩ, ΔΕΝ ΑΠΑΝΤΩ..."
ΠΑΣ ΜΗΝ ΩΝ ΜΕΘ'ΗΜΩΝ... ΚΑΘ'ΗΜΩΝ!
Έφτασε πλέον ο κόμπος στο χτένι. Έφτασε η ώρα της μεγάλης απόφασης.
Θα σκύψουμε το κεφάλι ή θα μείνουμε όρθιοι;
Και εσύ Κύπριε, που στον τόπο σου και για τον τόπο σου αγωνίσθηκε ένας Χριστόδουλος Σώζος, ένας Αυξεντίου, ένας Μάτσης, ένας Παλληκαρίδης, ένας Λένας, ένας Κάρυος, ένας Καραολής, ένας Χατζηγιακουμής, ένας Δημητρίου, ένας Πατάτσος και για να πάμε στους νεώτερους ένας Χρίστος Φώτης, ένας Τάσσος Μάρκος και τόσοι άλλοι ανώνυμοι αγωνιστές του Έθνους, ΕΙΣΑΙ ΜΕΘ'ΗΜΩΝ;
Αν ΝΑΙ αντιπάλεψε τα Κινήματα των νεο-ραγιάδων..
Αν ΟΧΙ τότε είσαι ΚΑΘ'ΗΜΩΝ... οπότε να παρακαλάς να μην συναντηθούμε στα Μαρμαρένια Αλώνια... (οι άνδρες δεν συναντώνται στα "γουναράδικα" όπως λένε κάποιοι νεόκοποι παλληκαράδες της αριστεράς... Οι άνδρες όπως κι ο Διγενής παλεύουν στα Μαρμαρένια Αλώνια...)
ΚΑΤΙΣΙΗ ΣΑΣ... "ΟΤΑΝ Η ΠΕΡΙΣΤΑΣΙΣ ΣΥΓΧΩΡΗΣΕΙ" !!!
(και ο νοών νοείτω και ο μη νοών α-νοείτω...)
Κ.ΔΗΜΗΤΡΙΑΔΗΣ ο επιλεγόμενος "Μαυροσκούφης"
(αρθρογράφος της εφημ. Η ΜΑΧΗ - Κύπρου)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου