ΜΑΥΡΟΣΚΟΥΦΗΣ

ΜΑΥΡΟΣΚΟΥΦΗΣ
XX ΤΘΜ - XXIV ΤΘΤ - ΧΧVI EMA

Σάββατο 26 Σεπτεμβρίου 2009

ΡΗΣΕΙΣ... "Γιώργου" ! (Ο Θεός να βάλει το χέρι του!)

ΡΗΣΕΙΣ ΓΙΩΡΓΟΥ Α. ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ! (Είναι να μην προβληματίζεσαι?)

Άξονας εξωτερικής πολιτικής;


«Προσωπικά πιστεύω ότι είναι καλύτερα να έχουμε μερικά στρέμματα γης λιγότερα από εκείνα που μας ανήκουν, και να κοιμόμαστε τα βράδια ήσυχοι και ασφαλείς, παρά να έχουμε ότι μας ανήκει και να μην μπορούμε να κλείσουμε μάτι από τον κίνδυνο κάποιας ξαφνικής επίθεσης κακόβουλων γειτόνων εναντίον μας»
[Εφημερίδα Πατρίδες του Καναδά. Η δήλωση έγινε από τον κ. Παπανδρέου απευθυνόμενος στον εκδότη της εφημερίδας κ. Θωμά Σάρα, σε δημόσια εκδήλωση παρουσία πλήθους κόσμου και μαρτύρων, όπως για παράδειγμα ο Έλληνας πρέσβης στον Καναδά Γιάννης Θωμόγλου. Η εκδήλωση έγινε το 1999, όταν ο κ. Παπανδρέου ήτανε Υπουργός Εξωτερικών]

Σχέδιο Ανάν
«Τώρα που έχει έρθει η ώρα της κρισιμότερης απόφασης της σύγχρονης ιστορίας μας, η μεγάλη δημοκρατική και προοδευτική παράταξη, συνεπής στις αρχές, στους αγώνες και στις παραδόσεις μας, λέει το «ναι» στο κοινό μέλλον των δυο Κοινοτήτων, το «ναι» στην κοινή συμβίωση, το «ναι» στην ένταξη μιας επανενωμένης Κύπρου στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Λέει «ναι» στη συνεργασία και «όχι» στο διχασμό. Λέει «ναι» στην προοπτική και «όχι» στη στατικότητα… Το ΝΑΙ θα είναι μια γενναία ιστορική, πατριωτική στάση υπέρβασης του παρελθόντος»
[Γραφείο Τύπου και Πληροφοριών, Κυπριακή Κυβέρνηση, 8/4/2004]

Η δήλωση αυτή έγινε 2 ώρες πριν το προγραμματισμένο διάγγελμα του Τάσσου Παπαδόπουλου. Γεγονός διπλωματικά και πολιτικά απρεπέστατο διότι επιχείρησε να προκαταβάλει την τοποθέτηση του Προέδρου της Κύπρου. Απόσπασμα από την Καθημερινή 8.4.2004

Nα σημειωθεί ότι είχε προηγηθεί η τοποθέτηση του προέδρου του ΠAΣOK κ. Γιώργου Παπανδρέου υπέρ του «ναι», προκαλώντας αντιδράσεις στην Kύπρο κυρίως για τον χρόνο εκδήλωσής της.

Αγωγός Μπουργκάς-Αλεξανδρούπολη
Δυσαρεστημένος από τη διακρατική συμφωνία Ελλάδας - Ρωσίας για τον αγωγό ρωσικού πετρελαίου Μπουργκάς - Αλεξανδρούπολη εμφανίστηκε στην Αλεξανδρούπολη ο Γ. Παπανδρέου, λέγοντας ευθέως ότι «…η διακρατική συμφωνία κατοχυρώνει τα συμφέροντα μόνο της μιας πλευράς» (σ.σ.: της Ρωσίας).
[Ελευθεροτυπία 10 Σεπτεμβρίου 2009 με τίτλο «Παγώνει τον αγωγό»]

Αξίζει να δούμε την δήλωση αυτή σε συνδυασμό με τη δήλωση του Αμερικανού υφυπουργού των εξωτερικών επί Μπους
Aποτελεί στρατηγικό λάθος το 80% του φυσικού αερίου της χώρας σας να προέρχεται από την Gazprom. H πρακτική αυτή πλησιάζει σε αυτό που λέμε μονοπώλιο, είπε και εξαντλώντας τα όρια πίεσης προς την ελληνική κυβέρνηση εν όψει της επίσκεψης Kαραμανλή στη Mόσχα στα τέλη Aπριλίου, συμπλήρωσε, «αναρωτιέμαι ποια πολιτική ηγεσία δεν βλέπει ότι μια τέτοια εξάρτηση είναι επικίνδυνη».
[Καθημερινή 11 Απριλίου 2008 – φαίνεται πως οι Έλληνες είναι έτοιμοι να δεχθούν αυτήν την πολιτική ηγεσία που ζητούσαν από τότε οι Αμερικάνοι]

Θράκη
Βεβαίως, οι Συνθήκες μιλάνε για μουσουλμάνους. Kατά καιρούς, το θέμα της μειονότητας τίθεται παράλληλα με το θέμα της διεκδίκησης εδαφών. Εάν δεν αμφισβητούνται τα σύνορα, ποσώς μ’ ενδιαφέρει το αν ο ένας λέγεται μουσουλμάνος ή Τούρκος, Βούλγαρος ή Πομάκος.
[Περιοδικό ΚΛΙΚ, Αύγουστος 1999. Η συνέντευξη η οποία οδήγησε στο πρωτοσέλιδο BRAVO YORGO από την Hurriyet στις 28 Ιουλίου 1999, ΜΙΑ μόνο ημέρα μετά την κυκλοφορία του περιοδικού]

Καραχασάν και Πομάκοι
Δεν είναι μόνο ότι η εκλεκτή του υποψήφια για την υπερνομαρχία της Θράκης, μουσουλμάνα κ. Καραχασάν υπήρξε από τα πλέον δραστήρια μέλη της περιβόητης «Τουρκικής Ένωσης Ξάνθης», αλλά και ότι η κ. Καραχασάν καλεί ανοιχτά τους Πομάκους της περιοχής να χαρακτηρίζονται Τούρκοι!!
[Το Παρόν, 25 Μαρτίου 2007]

Βαφτίζει Τούρκικα τα στενά(!)
Ύστερα από προφορική εντολή του υπουργού Εξωτε-ρικών Γ. Παπανδρέου προς τις Βρυξέλλες, η Ελλάδα αποδέχθηκε το αίτημα της Τουρκίας να αλλάξει στο πλαίσιο του ΝΑΤΟ, η διεθνώς κατοχυρωμένη από τη Συνθήκη του Μοντρέ του 1936 ονομασία των ”Στενών” σε ”Τουρκικά Στενά”. Το τουρκικό αυτό αίτημα έχει έρθει πιεστικά στους κόλπους του ΝΑΤΟ εδώ και ένα χρόνο με την Αθήνα μα ην συναινεί στην αλλοίωση της ορολογίας της διεθνούς Συνθήκης του Μοντρέ για τα Στενά μέχρι πριν από λίγες μέρες”.
[Ελευθεροτυπία 7 Ιουνίου 2002 – είδηση υπ’ αριθμόν 6 στην επισκόπηση του ελληνικού τύπου]


Τουρκία και ΕΕ
«Θα σύρουμε το κάρο της Τουρκίας στην Ε.Ε.»
[Καθημερινή, 19 Δεκεμβρίου 1999]

Αυτόκλητος εκπρόσωπος του Τουρκικού Υπουργείου των Εξωτερικών(!)
Σχόλιο του κ. Παπανδρέου για τη δημοσίευση στον Τούρκικο τύπο «μαύρης λίστας» Ελλήνων για την είσοδό τους στην Τουρκία
“Tέτοιες πράξεις προέρχονται από ακραίους κύκλους της Τουρκίας οι οποίοι θέλουν να φρενάρουν την ελληνοτουρκική προσέγγιση“, δήλωσε ο υπουργός Εξωτερικών, Γιώργος Παπανδρέου, μιλώντας στον ραδιοφωνικό “Flash” και σχολιάζοντας το δημοσίευμα της “Σαμπάχ”, σύμφωνα με το οποίο οι τουρκικές αρχές έχουν απαγορεύσει την είσοδο στη χώρα 56 προσωπικοτήτων της πολιτικής και κοινωνικής ζωής από χώρες της Ευρώπης μεταξύ των οποίων και η Ελλάδα.
[Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, 26 Μαρτίου 2000]

Άδειασμα την επόμενη ημέρα, αφού ο (πραγματικός) εκπρόσωπος του Τουρκικού Υπουργείου Εξωτερικών παραδέχθηκε την ύπαρξη της μαύρης λίστας!!
Ανώτατος αξιωματούχος του τουρκικού υπουργείου Εξωτερικών φέρεται ότι δήλωσε στην εφημερίδα πως “κατά καιρούς το υπουργείο Εσωτερικών θέτει περιορισμούς εισόδου στη χώρα, αλλά η συγκεκριμένη λίστα με τα άτομα των οποίων η είσοδος στην Τουρκία απαγορεύεται αναθεωρήθηκε το 1999
[Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, 27 Μαρτίου 2000]

Ο Θόδωρος Πάγκαλος για τον Γ. Παπανδρέου
Αναφερόμενος στον υπουργό Εξωτερικών, ο Θόδωρος Πάγκαλος είπε ότι είναι «σοβαρή έλλειψη φρόνησης να λέει κάποιος, όπως ο υπουργός Εξωτερικών της Ελλάδας, ότι χρειάζονται υποχωρήσεις από Ελλάδα και Τουρκία για να τα βρούμε και ότι άλλαξε το κλίμα». Αυτά είναι αμερικάνικα και επίσημη ανθελληνική προπαγάνδα των Αμερικανών, είπε ο κ. Πάγκαλος ­ σύμφωνα με το δελτίο Τύπου του τηλεοπτικού σταθμού ­ και δεν πρέπει να την υιοθετούμε και να την κάνουμε δική μας θέση. Χαρακτήρισε μάλιστα την τακτική του Γιώργου Παπανδρέου απαράδεκτη, ότι κάνει ζημιά στην εξωτερική πολιτική της χώρας και δεν σχετίζεται με την αντικειμενική πραγματικότητα. Σε αντίθεση με τον ίδιο, είπε, ο Γιώργος Παπανδρέου ασκεί πολιτική ίσων αποστάσεων, μια τακτική που είναι αδιέξοδη και που δεν οδηγεί πουθενά στις σχέσεις μας με την Τουρκία.
[Τα Νέα 19 Οκτωβρίου 1999]

Ο Ισμαήλ Τζεμ για τον Γ. Παπανδρέου
Κάποτε είπα στον Γιώργο Παπανδρέου πειράζοντάς τον: “Αν κάποια μέρα τα βρεις δύσκολα στην ελληνική πολιτική ζωή, μη λυπηθείς. Βάζεις υποψηφιότητα στην Τουρκία και θα εκλεγείς αμέσως…“
["ΕΨΙΛΟΝ"-25/1/2004. Αναφορά σ’ αυτή τη δήλωση, και σε άλλες σχετικές με τον Γ.Α.Π. από την εφημερίδα Χρόνος 27/2/2004]

Λευκά κελιά στην Τουρκία (Ο γελοιογράφος Στάθης για τον Γ. Παπανδρέου)
Στις 15/3/01, στη σύνοδο των υπουργών Εξωτερικών της Ε.Ε., ο Βέλγος υπουργός, για να εξυπηρετήσει τις γαλλογερμανικές σκοπιμότητες, πρότεινε να καταδικαστεί η Τουρκία για την κατάσταση των πολιτικών της κρατουμένων (“λευκά κελιά”, δολοφονίες κλπ). Ενώ κανείς υπουργός δεν τόλμησε να έχει αντίρρηση, ούτε ακόμη και ο επίτροπος Φερχόιγκεν, σηκώθηκε ο Γιωργάκης και υποστήριξε ότι “η τουρκική κυβέρνηση ρυθμίζει το καθεστώς των φυλακών προς την σωστή κατεύθυνση” και ακύρωσε την έκδοση απόφασης! Από τότε, έχουν πεθάνει 107 απεργοί πείνας.
[Απόσπασμα και πάλι από την εφημερίδα Χρόνος 27/2/2004]

Προς τη σωστή κατεύθυνση προχωρεί η Τουρκία» όχι μόνον γενικώς, αλλά και εις ό,τι αφορά στα λευκά κελλιά!

Ποιος το δήλωσε αυτό (το φρικώδες); ο κ. Γιωργάκης Παπανδρέου! Ενώπιον ποίων; Των άλλων 14 υπουργών Εξωτερικών της Ενωσης! Μάλιστα αυτόκλητος!! Διευκολύνοντας έτσι την Τουρκία να αποφύγει επίσημη Ευρωπαϊκή κριτική και ίσως καταδίκη.

Πότε όλα αυτά; Την ίδια στιγμή που στα λευκά κελλιά πεθαίνουν άνθρωποι! Που το Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων στο Στρασβούργο καταδικάζει σφόδρα την Τουρκία δίνοντας ένα όπλο στην Κύπρο, το οποίον η ελληνική κυβέρνηση διά του κ. Ρέππα πετάει στα ψάρια.

Το «στοίχημα» του Γιωργάκη να γίνει καλός άνθρωπος ο Τζεμ ή να γίνει ο Αγιος Φραντζέσκο της Ασίζης ο Ετζεβίτ, θα ‘ταν μια δική του απλώς ελαφρότης, αν ο «κατευνασμός» δεν ήταν μια πολιτική που, ιστορικώς, οδηγεί ασφαλώς στον πόλεμο…

Αλλά εξ ίσου τρομερό είναι αυτό που συμβαίνει με τους πολιτικούς κρατουμένους στην Τουρκία. Ο θάνατος και η τρομοκρατία δεν σηκώνουν αστεία όπως οι δηλώσεις του Γιωργάκη!
Οταν η ελληνική χούντα βασάνιζε Ελληνες πολιτικούς κρατουμένους, ουδείς Ευρωπαίος ή άλλης καταγωγής πολιτικός βρέθηκε να δηλώσει ότι η Ελλάδα κινείται στη σωστή κατεύθυνση.

Είναι ντροπή για την Ελλάδα, ντροπή για την κυβέρνηση, ντροπή για τους Ελληνες αυτή η δήλωση του κ. Παπανδρέου. Ντροπή που δυστυχώς φαίνεται να περνά απαρατήρητη απ’ τον πολύ λαό…
ΣΤΑΘΗΣ Σ. 16.V.2001, Ελευθεροτυπία 16 Μαΐου 2001

Εκ πεποιθήσεως άθεος - απόσπασμα από βιβλίο της πρώην συζύγου του Γ. Παπανδρέου
«Κάποια μέρα βέβαια έμαθε και το Καστρί ότι ο Γιώργος και η Εύα είχαν κάνει πολιτικό γάμο στο Λονδίνο. Εδώ, όμως, ήταν Ελλάδα και καθώς το νεαρό ζευγάρι άρχιζε σιγά σιγά να αποκτά τον δικό του κύκλο, ανέκυψε εκ των πραγμάτων η ανάγκη να γίνει και θρησκευτικός γάμος… Αυτό δημιουργούσε ψυχολογικό πρόβλημα για την Εύα, πολύ περισσότερο όταν σκεφτόταν ότι θα γινόταν μητέρα… Εθεσε λοιπόν στο Γιώργο θέμα θρησκευτικού γάμου. Και τότε βρέθηκε μπροστά σε μια οδυνηρή έκπληξη. Ο Γιώργος Παπανδρέου της δήλωσε ορθά κοφτά ότι σε καμία περίπτωση δεν είχε σκοπό να κάνει θρησκευτικό γάμο γιατί, όπως της είπε, ήταν εκ πεποιθήσεως άθεος… αμέσως μετά την άνοδο του ΠΑΣΟΚ στην εξουσία ο πατέρας του θα περνούσε το νόμο για την αναγνώριση του πολιτικού γάμου και θα λυνόταν το πρόβλημα».
[Πηγή: «Η Εύα Γεωργίου Παπανδρέου Αποκαλύπτει», σελ. 17. Σημείωση: δεν παρατίθεται το απόσπασμα για να καταδικαστούν όλοι οι εκ πεποιθήσεως άθεοι, αλλά επειδή πρέπει οι Έλληνες να γνωρίζουν τις πεποιθήσεις του πρωθυπουργού που πρόκειται να εκλέξουν]

Ο Χρήστος Γιανναράς για τον Γ. Παπανδρέου
Eξαμερικανισμένος σταλινισμός;
[Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο στην Καθημερινή, 22/2/2004]

Οικονομική πολιτική
Κανένας δεν πιστεύει ότι ο Παπανδρέου θα δώσει του χρόνου αυξήσεις σε μισθούς και συντάξεις μεγαλύτερες από τον πληθωρισμό, επειδή ο Αλμούνια παραμονεύει στη γωνία και περιμένει τέλη Οκτωβρίου στο νέο προϋπολογισμό τα μέτρα που έχει προτείνει για την οικονομία. Πρόταση του κ. Παπανδρέου στις αρχές του 2004 ήτανε το δικαίωμα στους εργοδότες να διατηρούν ανασφάλιστους τους νέους για τέσσερα ολόκληρα χρόνια. Μετά το διάστημα αυτό προβλέπονταν ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ για μέχρι το 50% των εργαζομένων!! ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ Ε;

ΠΡΟΤΑΣΗ - ΣΟΚ κατά ανεργίας νέων
Ευκαιρίες απασχόλησης στους νέους επιχειρεί να δώσει η πρόταση-σοκ του Γ. Παπανδρέου, από το Λαύριο, για κατάργηση των ασφαλιστικών εισφορών. Η απαλλαγή θα ισχύει για 4 χρόνια και στη συνέχεια η επιχείρηση θα υποχρεούται να διατηρήσει το 50% των προσληφθέντων. Αν και πρόκειται για υπό διαμόρφωση πρόταση, στην περίπτωση που εφαρμοστεί αυτούσια, μπορεί, κατά τους συνδικαλιστές, να προκαλέσει παρενέργειες στα οικονομικά των Ταμείων, ανταγωνισμό για ανασφάλιστη απασχόληση στους νέους και να βάλει στον «πειρασμό» απόλυσης των «ηλικιωμένων» από τις επιχειρήσεις.
[Ελευθεροτυπία, 21 Ιανουαρίου 2004, την ίδια ημέρα έχουμε και ολόκληρο άρθρο της Ελευθεροτυπίας -που στήριζε τότε και στηρίζει σήμερα τον Γιώργο Παπανδρέου- να διαπιστώνει μόνο "δυσκολίες" στην εφαρμογή του μέτρου και να αντιτάσσει απλώς ότι "οι απολύσεις θα πρέπει να είναι αιτιολογημένες"!!!. Αυτό μόνο απασχολούσε την (αριστερή; ουδέτερη;) εφημερίδα: "να είναι αιτιολογημένες οι απολύσεις"!!]

Οργίλη αντίδραση στο παραπάνω μέτρο από τον τότε Πρόεδρο του Συνασπισμού κ. Νίκο Κωνσταντόπουλο
Ακρωτηριάζει την κοινωνική προστασία
Δεν είναι το νέο αυτό που φέρνει ο Γ. Παπανδρέου, είναι απλώς ο νεοφιλελευθερισμός, δήλωσε χθες ο Νίκος Κωνσταντόπουλος κατά τη συνάντησή του με αντιπροσωπείες των σωματείων απολυμένων από τη Σίσερ Πάλκο, τον όμιλο Αυγερινοπούλου και την Ολυμπιακή Αεροπορία.
[Ελευθεροτυπία, 22 Ιανουαρίου 2004]

αναδημοσίευση από τον Infognomonpolitics

Σάββατο 19 Σεπτεμβρίου 2009

ΕΙΝΑ ΑΛΗΘΕΙΑ Κε ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ?

ΜΕ ΠΟΙΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΠΑΡΑΙΤΗΘΗΚΑΤΕ ΑΠΟ ΚΥΡΙΑΡΧΙΚΑ ΜΑΣ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ?

"Απόσπασμα από άρθρο του Θωμά Σάρα με τίτλο «Μακεδονικό: η επανάσταση της κοινής λογικής» που δημοσιεύτηκε τον Ιούνιο του 2008 στην
Επιθεώρηση «Πατρίδες» του Καναδά. Γράφει ο δημοσιογράφος:

«Μήνες αργότερα την ίδια χρονιά (1999), πραγματοποιήθηκε στο Τορόντο του Καναδά η ετήσια σύνοδος της πολιτικής ηγεσίας των μελών του ΝΑΤΟ. Την Ελλάδα εκπροσώπησε ο Άκης Τσοχατζόπουλος, Υπουργός Άμυνας, επικεφαλής μιας μικρής αντιπροσωπείας και ένα σχετικά μεγάλο αριθμό δημοσιογράφων από την Αθήνα.

Όταν έκλεισαν οι εργασίες του συνεδρίου ακολούθησε η συνέντευξη τύπου της αντιπροσωπείας των ΗΠΑ της οποίας προΐστατο ο Υπουργός Άμυνας Δαβίδ Κοχέν, με τον αρχηγό των ενόπλων δυνάμεων της χώρας και εκπροσώπους του τμήματος εξωτερικών υποθέσεων.Μιλώντας στους δημοσιογράφους ο Αμερικανός πολιτικός τόνισε ότι οι εργασίες πήγαν πολύ καλά και ότι ο ίδιος ήταν πραγματικά ενθουσιασμένος για την συνεργασία και κατανόηση που επέδειξαν όλα τα μέλη. Κάποια στιγμή κατά την διάρκεια των ερωτήσεων βρήκα την ευκαιρία και ρώτησα τον ομιλητή πως είναι δυνατόν να μιλά για συνεργασία και κατανόηση, ενώ την ίδια ώρα οι ειδήσεις ανέφεραν ότι αεροσκάφη της πολεμικής αεροπορίας της Τουρκίας παραβίαζαν τον εναέριο χώρο της Ελλάδας, καθώς επίσης ότι μόλις πρόσφατα οι δύο χώρες μέλη της συμμαχίας, ήλθαν τόσο κοντά στο πόλεμο εξ αιτίας ορισμένων ελληνικών νησιών που διεκδικούσε η σύμμαχος της Ελλάδας, Τουρκία.

"Έχεις δίκιο, συμφώνησε με τα λόγια μου ο Αμερικανός αξιωματούχος της κυβέρνησης Κλίντον, εδώ έχουμε πρόβλημα. Ένα πρόβλημα που πιστεύω ότι τελικά είμαστε στο σημείο επίλυσης του, καθώς η Ελληνική πλευρά αποδέχεται ορισμένους συμβιβασμούς ικανοποίησης αιτημάτων της Τουρκίας, παραιτουμένη για τον σκοπό αυτόν δικαιωμάτων της προς όφελος της εδραίωσης της ειρήνης και καλής γειτονίας μεταξύ των δύο χωρών. Αυτή είναι μια υποχρέωση που ανέλαβε η ελληνική πλευρά και πιστεύω ότι σύντομα το θέμα αυτό θα έχει τακτοποιηθεί."

Κατά σύμπτωση μερικές εβδομάδες αργότερα επισκέφθηκε το Τορόντο ο Υπουργός Εξωτερικών της κυβέρνησης Σημίτη, Γιώργος Παπανδρέου.Με την ευκαιρία εκείνης της επίσκεψης, οργανώθηκε συνέντευξη τύπου του Υπουργού προς τους φορείς των ομογενειακών μέσων μαζικής ενημέρωσης, σε κεντρικό ξενοδοχείο του Τορόντο. Ο Υπουργός αναφέρθηκε πάνω στο πρόγραμμα της κυβέρνησης και υπεραμύνθηκε της πολιτικής του να ονομάσει τους μουσουλμάνους της Θράκης ως ..Τούρκους. Ζήτησε δε την κατανόηση των αποδήμων ομογενών οι οποίοι έχουν τις δικές τους εμπειρίες πάνω στο ...πολύ-πολιτισμό. Όταν κάποια στιγμή μου δόθηκε ο λόγος ανάφερα στον Υπουργό τους ισχυρισμούς των Αμερικανών υπευθύνων και τον ρώτησα εάν πραγματικά συμφωνεί μαζί τους.Για του λόγου του αληθές, τόνισα, επικαλούμαι και την μαρτυρία του Πρέσβη σας στο Τορόντο ο οποίος ήταν παρόν και άκουσε αυτά που ειπώθηκαν, και του έδειξα τον παρακαθήμενό του Γιάννη Θωμόγλου, Πρέσβη της Ελλάδας στην Οτάβα.

Ο υπουργός αφού με άκουσε, απάντησε:
Προσωπικά πιστεύω ότι είναι καλύτερα να έχουμε μερικά στρέμματα γης λιγότερα από εκείνα που μας ανήκουν, και να κοιμόμαστε τα βράδια ήσυχοι και ασφαλείς, παρά να έχουμε ότι μας ανήκει και να μην μπορούμε να κλείσουμε μάτι από τον κίνδυνο κάποιας ξαφνικής επίθεσης κακόβουλων γειτόνων εναντίον μας.


Έμεινα με το στόμα ανοικτό από την απάντηση του Υπουργού.

Σύμφωνα με τους διεθνώς αναγνωρισμένους κανόνες ρώτησα τον Υπουργό εάν είχε ενημερωθεί και συμφωνούσε μαζί του ο Ελληνικός λαός στον οποίο ανήκε η .υπό διαπραγμάτευση γη.

Δυστυχώς ο τελευταίος δεν απάντησε, ... καθώς έγινε παρεμβολή από τον γραμματέα τύπου του υπουργού και μου ζητήθηκε να αρκεστώ μόνο σε μία ερώτηση, προκειμένου να δοθεί η ευκαιρία ερωτήσεων και στους υπόλοιπους δημοσιογράφους..»

Αυτά γράφει μεταξύ άλλων ο δημοσιογράφος δίνοντας ημερομηνίες, τόπο και ονόματα... Παραδόξως τίποτα απο αυτά δεν αναφέρθηκε απο από τους Ελλαδίτες δημοσιογράφους που συνόδευαν την αποστολή και παρευρίσκονταν στην συνέντευξη τύπου..."

ΞΑΝΑΡΩΤΩ: ΕΙΝΑΙ ΑΛΗΘΕΙΑ Κε ΓΙΩΡΓΟ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ? ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΟΛΙΤΕΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΞΕΡΟΥΝ ΠΡΙΝ ΠΑΝΕ ΣΤΙΣ ΚΑΛΠΕΣ !

ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΑΠΟ ΑΝΑΦΟΡΑ ΤΟΥ "ΕΟΚΑ-74" ΣΤΟ YOU-TUBE"


Παρασκευή 11 Σεπτεμβρίου 2009

Μπορούμε να εκμεταλλευτούμε γιά πρώτη φορά μιά ευκαιρία?

Μεγάλη ευκαιρία να κλείσουμε τη διαφορά με τα Σκόπια υπέρ της Ελλάδας
Του Δημητρίου Δήμου*

Πιστεύουμε με πεποίθηση ότι το Σκοπιανό έχει μπει σε μια νέα φάση, που διευκολύνει την Ελλάδα, γεγονός που φαίνεται ότι δεν το έχει αντιληφθεί το υπουργείο Εξωτερικών της χώρας μας.
Οι Σκοπιανοί και ο πρωθυπουργός τους Νίκολας Γκρούεφσκι είναι σε δεινή θέση και το μόνο που επιθυμούν αυτήν τη στιγμή είναι να μην εκμεταλλευθεί τη μεγάλη αδυναμία στην οποία βρίσκονται η Ελλάδα, γιατί τότε όχι μόνο χάνουν οριστικά το θέμα της ονομασίας, αλλά απειλείται ευθέως και η κρατική τους οντότητα.
Στην Ελλάδα απομένει να πάρει την απόφαση να μπει στο παιχνίδι σοβαρά και όχι να συνεχίσει να παίζει θέατρο και να αποτελεί το κύριο στήριγμα των Σκοπιανών.
Οι Αλβανοί
Όλες οι πλευρές των Αλβανών στα Σκόπια, ακόμα και η παράταξη που συμμετέχει στην κυβέρνηση, ξεκαθάρισαν απολύτως τη θέση τους, ότι δηλαδή το θέμα του ονόματος της ΠΓΔΜ είναι και δική τους υπόθεση και όχι μόνο του Γκρούεφσκι και της παρέας του. Στη Διάσκεψη της Οχρίδας οι Αλβανοί δεν επέτρεψαν το όνομα «Μακεδονία» και «μακεδονικός λαός». Δεν είμαστε Μακεδόνες, διεκήρυξαν εμφαντικά, και οι Σκοπιανοί, εκόντες άκοντες, το εδέχθησαν. Η συμμορία Γκρούεφσκι μόνο έναντι της Ελλάδος τηρεί στάση σκληρή και ανυποχώρητη. Ο σύλλογος των αλβανών φοιτητών του Τετόβου σε πρόσφατη επιστολή του στον Πρόεδρο της χώρας Γκ. Ιβανόφ ονομάτιζε τη χώρα προκλητικά μόνο ΠΓΔΜ. Και έδειξαν αποφασισμένοι να φτάσουν μέχρι και στον διαχωρισμό της χώρας. Όλοι οι παράγοντες των αλβανικών κομμάτων της ΠΓΔΜ δήλωσαν ότι αντιμετωπίζουν το θέμα της ονομασίας διαφορετικά από την κυβέρνηση. Εκπρόσωπος του κυβερνητικού DUI του Άλι Αχμέτι στην εφημερίδα «Vreme» έφτασε στα άκρα και δήλωσε ότι στην τελική λύση στον ΟΗΕ, στο σημείο όπου θα αναφέρονται η γλώσσα και η εθνικότητα, θα μετάσχουν και οι ίδιοι στις συζητήσεις με την Ελλάδα, για να προσθέσουν την αλβανική γλώσσα και την αλβανική εθνικότητα.
Ανάλογες θέσεις έχουν πάρει τόσο το αλβανικό κόμμα PDP όσο και το DPA του Μεντούχ Θάτσι, ο οποίος δεν πρόκειται να συμβιβασθεί στο θέμα του ονόματος. Ακόμα και ο Ιμέρ Σελμάνι, που στις προεδρικές εκλογές πήρε ποσοστό 15%, έχει ζητήσει συμμετοχή των Αλβανών σε όλες τις συζητήσεις με την Ελλάδα. Ήδη οι Αλβανοί της ΠΓΔΜ έχουν ζητήσει από τον Μπερίσα να βάλει βέτο στην είσοδο των Σκοπίων σε ΝΑΤΟ και ΕΕ. Το συμπέρασμα είναι ότι ο Γκρούεφσκι τα έχει βρει σκούρα με τους Αλβανούς.
Οι Βούλγαροι
Η Βουλγαρία ήταν η πρώτη χώρα που αναγνώρισε τα Σκόπια ως «Μακεδονία» το 1991. Ήταν μια ενέργεια περισσής υστεροβουλίας για μελλοντικές διεκδικήσεις, δεδομένου ότι υπήρχε συμπαγής μάζα πολιτών με βουλγαρική συνείδηση και η γλώσσα ήταν κατά 70% βουλγαρική. Το κομμουνιστικό καθεστώς του Τίτο φρόντισε να αφανίσει τον ελληνικό πληθυσμό με διώξεις και συστηματική αλλαγή ονομάτων. Η σπουδαγμένη αλητοπαρέα του Γκρούεφσκι, με τη βοήθεια της Αμερικής και το χρήμα του Τζ. Σόρος, πίστεψε ότι μπορούσε να ανατρέψει τα πάντα με τις θεωρίες περί μακεδονικού έθνους και γλώσσας. Και εδώ που τα λέμε είχαν απρόσμενη επιτυχία χάρις στην ανικανότητα και στην αβελτηρία των ελλήνων πολιτικών και διπλωματών.
Οι γελοίες θεωρίες περί Μακεδονίας και Μ. Αλεξάνδρου έβλαπταν σοβαρά και τα βουλγαρικά συμφέροντα, γιατί απομάκρυναν τους Σκοπιανούς από τις βουλγαρικές τους ρίζες και τη βουλγαρική ιστορία. Η νέα βουλγαρική κυβέρνηση του Μπ. Μπορίσοφ αποφάσισε να μη μιμηθεί την Ελλάδα στην πολιτική των σαλιαρισμάτων με τους Σκοπιανούς και έβαλε μαχαίρι άμα τη εκλογή της στο μακεδονικό παραμύθι των Σκοπιανών. Ο Μπορίσοφ έβαλε υπουργό της βουλγαρικής διασποράς τον Μπόζινταρ Δημητρόφ, ιστορικό και διευθυντή του Βουλγαρικού Μουσείου, συγγραφέα του βιβλίου «Τα δέκα ψέματα του Μακεδονισμού».
Όλοι πλέον σε Βουλγαρία και Σκόπια μιλούν περί πολέμου μεταξύ των δύο χωρών. Η εφημερίδα των Σκοπίων «Utrimski Vesnik» χαρακτήρισε τον Δημητρόφ τον μεγαλύτερο πολέμιο του μακεδονικού έθνους. Ο Δημητρόφ, που στο βιβλίο του φιλοξενεί άρθρα πολλών επιστημόνων, τρέφει τέτοια περιφρόνηση προς τις μακεδονικές ψευδοθεωρίες, που ζήτησε από τους Σκοπιανούς να του φέρουν έστω και ένα ιστορικό έγγραφο που να επιβεβαιώνει τις θεωρίες τους και θα το πληρώσει με ένα εκατ. ευρώ. Ο Μπορίσοφ, από την άλλη πλευρά, ξεκαθάρισε ότι τα Σκόπια στην πορεία τους για το ΝΑΤΟ και την Ευρωπαϊκή Ένωση θα βρουν μπροστά τους τη Βουλγαρία. Το βιβλίο «Τα δέκα ψέματα του Μακεδονισμού» μοιράστηκε στα Σκόπια από το εκεί βουλγαρικό πολιτιστικό κέντρο και υπήρξαν λυσσώδεις αντιδράσεις από τους Σκοπιανούς. Ό,τι δεν έκανε η Ελλάδα είκοσι χρόνια τώρα το έκανε η Βουλγαρία στο άψε σβήσε. Στην Αθήνα ακόμη χασμουριούνται.
Η Ευρώπη
Η Ευρωπαϊκή Ένωση θέλησε, πριν αρχίσει ο νέος γύρος διαπραγματεύσεων υπό τον μεσολαβητή των ΗΕ Νίμιτς, να κάνει καθαρή τη θέση της σε ό,τι αφορά το όνομα της ΠΓΔΜ και την έναρξη των διαδικασιών ένταξης της χώρας αυτής στους κόλπους της ΕΕ. Ο ύπατος εκπρόσωπος της ΚΕΠΠΑ Χαβιέ Σολάνα επισκέφθηκε πρόσφατα την ΠΓΔΜ και είχε συνομιλίες με τον Πρόεδρο Ιβανόφ και τον πρωθυπουργό Γκρούεφσκι. Ο κ. Σολάνα κατέστησε σαφές σε αμφοτέρους ότι δεν είναι δυνατόν να προχωρήσουν οι διαδικασίες ένταξης υπό τη σκιά της διαμάχης με την Ελλάδα για το όνομα. «Πρέπει να έλθετε σε κάποιον συμβιβασμό, και μάλιστα το ταχύτερο», τους τόνισε κατηγορηματικά. Το ίδιο μήνυμα ελήφθη στα Σκόπια και από το ΝΑΤΟ. Ένα νέο βέτο δεν θα το αντέξει κανείς. Οι Σκοπιανοί δεν δείχνουν να παίρνουν στα σοβαρά την πρόθεση της Ελλάδος να εμμείνει στην άρνησή της και ελπίζουν ότι με τη στήριξη των ΗΠΑ θα επιτύχουν μία ακόμη υπαναχώρηση της Ελλάδος, όπως έγινε πολλές φορές στο παρελθόν. Οι Σκοπιανοί θεωρούν σίγουρο στήριγμά τους τις ΗΠΑ.
Η Ελλάδα
Η Ελλάδα κατάφερε το ακατόρθωτο, μέσα σε δεκαοκτώ χρόνια: να χάσει τα διεθνή της στηρίγματα, περιλαμβανομένων και των παραδοσιακών συμμάχων της, εξαιτίας της αλλοπρόσαλλης πολιτικής της και της διπλωματικής της ανικανότητας. Έχασε σε όλα τα πεδία από τους πιο ασήμαντους αντιπάλους, τους Σκοπιανούς. Ο γγ του υπουργείου Εξωτερικών Δ. Κατσούδας δήλωσε ότι δεν βλέπει λύση στο Σκοπιανό. Πώς να τη δεί αφού δεν πήγε ο Γκρούεφκσκι να του υποβάλει τα σέβη του και να ζητήσει συγγνώμη για την καπηλεία του ονόματος Μακεδονία; Τα θέλουν έτοιμα, χωρίς κόπο, στο πιάτο. Με διπλωμάτες τύπου Γροσομανίδου κινείται η χώρα στους δύσκολους σημερινούς καιρούς. Πρέπει επιτέλους να δραστηριοποιηθούμε. Να πάρουμε το μήνυμα και να στριμώξουμε τα Σκόπια τώρα που είναι ευνοϊκά τα πράγματα και να σταματήσουμε να τα ενισχύουμε οικονομικά για να μας πολεμούν.
Σε διεθνές επίπεδο πρέπει:
1. Να σταματήσουμε τεχνηέντως τον μεσολαβητή Νίμιτς, γιατί θα μας... θάψει.
2. Να υποκινήσουμε αφανώς στις συνομιλίες για το όνομα τη συμμετοχή και των Αλβανών της ΠΓΔΜ. Αυτομάτως τα καραγκιοζιλίκια Νίμιτς θα πολωθούν, όχι με υπαιτιότητα της Ελλάδος.
3. Να συντονίσουμε τις ενέργειές μας για τα «μακεδονικά ψέματα» των Σκοπιανών με τους Βούλγαρους. Πρέπει Ελλάδα, Βουλγαρία και Αλβανία να κλείσουν την πόρτα του ΝΑΤΟ και της ΕΕ στους Σκοπιανούς. Είναι απαραίτητο να αντιληφθούν οι Αμερικανοί ότι έχουν να κάνουν με ένα ευρύ βαλκανικό μέτωπο και όχι με την Ελλάδα μόνη της. Οφείλουμε να μιμηθούμε τον κ. Δημητρόφ. Δεν εμπιστευόμαστε Βούλγαρους και Αλβανούς, αυτήν όμως τη στιγμή μάς είναι χρήσιμοι.
4. Να προσφύγουμε στον ΟΗΕ κατά της αναγνώρισης των Σκοπίων με άλλο όνομα εκτός αυτού που αναγνωρίζει ο ίδιος ο Οργανισμός. Η περίπτωση του Παναμά είναι δηλωτική τού τι μπορούμε να επιτύχουμε.
5. Να κινήσουμε τον επιστημονικό μας κόσμο, τους ιστορικούς μας, για ενημέρωση της παγκόσμιας κοινής γνώμης επί της αλήθειας για το τι εστί Μακεδονία. Θα ήταν ευχής έργο να είχαμε κι εμείς έναν Δημητρόφ.
6. Να καλέσουμε τις ΗΠΑ να εγκαταλείψουν την πολιτική Σόρος, διότι είναι αδιέξοδη και επικίνδυνη. Να ζητήσουμε άρση της αναγνώρισης της «Μακεδονίας» με το σκεπτικό του Παναμά, για να επανέλθουν στη διεθνή έννομη τάξη.
Πιστεύω απόλυτα ότι, αν τα επιχειρήσουμε αυτά τα ολίγα με σθένος, θα εκπλαγούμε με το πόσο γρήγορα θα υποχωρήσουν οι Σκοπιανοί. Άλλωστε δεν έχουμε τίποτε να χάσουμε εκτός από το χουζούρι των διπλωματών μας.

* Αντγου ε.α.
Επίτιμου Διοικητή Στρατιάς και Αρχηγού ΓΕΕΦ

(αναδημοσίευση από ανάρτηση του jimifazer στο youtube)

Ολοταχώς με την όπισθεν στην εξωτερική πολιτική

Μεγάλος ο κίνδυνος εθνικών απωλειών
Του Γιώργου Δελαστίκ

Η οικονομική και η κοινωνική πολιτική των κυβερνήσεων Καραμανλή ήταν τόσο ανάλγητη και υποταγμένη στα δόγματα του νεοφιλελευθερισμού, ώστε θα συνιστούσε πράξη υποκρισίας να ισχυριστεί κανείς ότι θα του λείψει, τώρα που ΝΔ οδηγείται αναπότρεπτα προς την έξοδο από την κυβερνητική εξουσία.
Μετά τα όσα είπε, μάλιστα, ο απερχόμενος πρωθυπουργός κατά την ανακοίνωση της απόφασής του να προκαλέσει πρόωρες βουλευτικές εκλογές και την ευθεία απειλή του γα εξοντωτική λιτότητα σε βάρος των μισθωτών και των ασθενέστερων κοινωνικών στρωμάτων, με ανακούφιση θα τον αποχαιρετήσει ο Ελληνικός λαός πιθανότατα για πάντα.
Η αλήθεια είναι όμως ότι πολύ θα ήθελε η πλειοψηφία των Ελλήνων να δει να συνεχίζεται από την κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ η γραμμή που ακολούθησε ο Κώστας Καραμανλής σε τρία κορυφαία θέματα της εξωτερικής πολιτικής στο βέτο των Σκοπίων, στην ενεργειακή συνεργασία με τη Ρωσία και στην απόρριψη κάθε λύσης στο Κυπριακό που διαπνέεται από το πνεύμα του απαράδεκτου σχεδίου Ανάν, που απέρριψαν οι Ελληνοκύπριοι με το συντριπτικό ποσοστό του 76% στο δημοψήφισμα του 2004. Πάνω από το 80% του Ελληνικού λαού, ίσως και περισσότερο, επιδοκίμασε με ικανοποίηση τη στάση του Κ. Καραμανλή στα θέματα αυτά.
Δυστυχώς, δεν είναι καθόλου βέβαιο ότι το ΠΑΣΟΚ θ συνεχίσει αυτή τη γραμμή. Το παρελθόν δεν είναι καθόλου καθησυχαστικό. Ο Γ. Παπανδρέου προσωπικά είχε ταχθεί με δημόσιες δηλώσεις του το 2004 υπέρ του σχεδίου Ανάν.
Ελπίζουμε να έχει αλλάξει στάση, αλλά δεν γνωρίζουμε αν αυτό έχει όντως συμβεί. Επίσης, επί κυβέρνησης ΠΑΣΟΚ δόθηκε άνευ όρων στην ΠΓΔΜ το καθεστώς χώρας υποψήφιας προς ένταξη στην Ε.Ε., με σύμφωνη γνώμη της Αθήνας.
Ευχόμαστε τα όσα έχουν μεσολαβήσει έκτοτε να έχουν πείσει τον Γ. Παπανδρέου περί της ανάγκης επιμονής στο βέτο, παράλληλα με τις άλλες πολιτικές και διπλωματικές δραστηριότητες στο πλαίσιο των προσπαθειών εξεύρεσης κοινά αποδεκτής λύσης στο θέμα της ονομασίας.
Δεν πρόκειται περί ανησυχιών ιδεοληπτικού ή ιδεολογικοφιλοσοφικού χαρακτήρα. Αναφέρουμε τα ζητήματα αυτά γιατί συνιστούν σημερινά πολιτικά προβλήματα που βρίσκονται σε κρίσιμη φάση. Σε τρεις μήνες θα συζητήσουν οι ηγέτες της Ε.Ε. για το τι θα κάνουν με την τουρκική ένταξη, με την Άγκυρα να αρνείται κατηγορηματικά να τηρήσει οποιαδήποτε υποχρέωση της συνεπιφέρει έμμεση αναγνώριση, έστω και εντελώς υποτυπώδη, της Κυπριακής Δημοκρατίας.
Παράλληλα, οι Βρετανοί έχουν λυσσάξει να επιβάλουν ως το τέλος του χρόνου λύση στο Κυπριακό, βασιζόμενη στο απορριφθέν σχέδιο Ανάν και έχουν τη σουηδική προεδρία της Ε.Ε. αυτού του εξαμήνου στο πλευρό τους. Οι Σουηδοί πιέζουν ακόμη και για ημερομηνία έναρξης των ενταξιακών διαπραγματεύσεων Ε.Ε. Σκοπίων.
Στην αντίπερα όχθη, η Γαλλία, η Γερμανία και η Αυστρία πρωτοστατούν στις διπλωματικές προσπάθειες επισημοποιήσης της απόρριψης της πλήρους ένταξης της Τουρκίας στην Ε.Ε. και είναι αποφασισμένες να χρησιμοποιήσουν και τη στάση της Άγκυρας έναντι της Λευκωσίας ως επιχείρημα. Πολύ σωστά πράττουν.
Η Αθήνα όμως, σε ποια γραμμή θα προσέλθει σε αυτή την όντως πυρακτωμένη από πολιτική σκοπιά σύνοδο; Δεν μπορεί προφανώς να συνεχίσει τα φληναφήματα περί της «ευρωπαϊκής προοπτικής της Τουρκίας»και να επιτρέψει στον Ερντογάν να διαπραγματεύεται με την Ε.Ε. αγνοώντας την Κύπρο. Είναι υποχρεωμένη να πάρει θέση κατά της συνέχισης των ενταξιακών διαπραγματεύσεων μέχρις ότου η Άγκυρα συμμορφωθεί στις υποχρεώσεις της απέναντι και στη Λευκωσία.
Όχι μόνο κάθε λάθος, αλλά και κάθε δισταγμός, κάθε αμφιταλάντευση σε αυτή τη φάση θα στοιχίσει ακριβά τόσο στην Ελλάδα όσο και στην Κύπρο. Η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ (το οποίο πιθανότατα θα κερδίσει τις επερχόμενες εκλογές) θα πέσει αμέσως στη φωτιά και θα κριθεί άμεσα από τη στάση της πριν προλάβει καλά-καλά να σχηματιστεί. Και γι αυτό θα πρέπει να είναι έτοιμα όλα τα στελέχη τα οποία οφείλει να έχει επιλέξει από χθες ο Γ. Παπανδρέου.

(αναδημοσιευση απο μήνυμα του jimifazer channel στο you-tube)

Δευτέρα 7 Σεπτεμβρίου 2009

Είναι αλήθεια κε Καρατζαφέρη;

Είναι αλήθεια κε Καρατζαφέρη;
Κάποιες πληροφορίες αναφέρουν ότι ο από την νεανική του ηλικία αγωνιστής στα Εθνικά θέματα κ.Χρήστος Χαρίτος, πολιτευτής του ΛΑ.Ο.Σ. στην Α' Πειραιά, και μέλος της Κ.Ε. του, ΔΕΝ θα είναι υποψήφιος στις ερχόμενες εκλογές ...με εντολή "άνωθεν", ώστε να εξασφαλισθεί η εκλογή του κ.Β.Αποστολάτου με άνεση (όπως λένε οι φήμες - βλέπε http://parapolitika.gr/node/10872)!
Όλοι εμείς που γνωρίζουμε τους αγώνες του Χρήστου Χαρίτου όλα αυτά τα χρόνια της πολιτικής του σταδιοδρομίας, ΔΕΝ ΘΕΛΟΥΜΕ ΝΑ ΠΙΣΤΕΨΟΥΜΕ ότι συμβαίνουν αυτά σε ένα χώρο-κόμμα που θέλει να εμφανίζει σαν "σημαία" του την αξιοκρατία!
Σε ποιούς αγώνες ήταν ...μπροστάρης ο κ.Βαίτσης;
Ίσως να κάνω λάθος και να τον αδικώ τον άνθρωπο (πράγμα που επί τω λόγω της τιμής μου δεν θέλω), αλλά την παρουσία του στον Πατριωτικό χώρο την γνώρισα μόλις πριν 2 χρόνια όταν ο Πρόεδρος του ΛΑ.Ο.Σ., τον επέλεξε να κατέβει υποψήφιος στην Α' Πειραιά. Πιό πριν τον γνώριζα - τουλάχιστον εγώ - σαν τηλεοπτικό αστέρα που αναφερόταν σε αναλύσεις θεμάτων σεξουαλικού ενδιαφέροντος... (αν δεν κάνω λάθος!)

Αντίθετα οι ΠΑΝΤΕΣ ΓΝΩΡΙΖΟΥΝ τους ΑΓΩΝΕΣ του Χρήστου Χαρίτου γιά τα Εθνικά μας Θέματα και την Ελλάδα, γιά την Ορθοδοξία (έχει τιμηθεί από την Μητρόπολη Πειραιά γιά την προσφορά του) και βέβαια γιά τον Πειραιά!
Αλήθεια ΠΡΟΕΔΡΕ ΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΑΛΗΘΕΙΑ; ...Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΧΩΡΙΣ ΥΠΕΚΦΥΓΕΣ!

Οι ψηφοφόροι σου στην Α' Πειραιά αγωνιούν!

ΥΓ. Είναι αλήθεια ότι υπάρχουν γκάλοπ που δείχνουν ότι ο Χρήστος Χαρίτος προηγείται στην Α΄Εκλογική Περιφέρεια Πειραιά, εξ' ού και το πιθανό "κόψιμο" του από τις λίστες? Απλά ρωτάω!