ΜΑΥΡΟΣΚΟΥΦΗΣ

ΜΑΥΡΟΣΚΟΥΦΗΣ
XX ΤΘΜ - XXIV ΤΘΤ - ΧΧVI EMA

Δευτέρα 23 Νοεμβρίου 2009

Προς : Ανώνυμο ΝΕΟΔΗΜΟΚΡΑΤΗ...



ΠΟΙΟΝ ΝΑ ΨΗΦΙΣΩ?
Με μόνο δεσμό το γεγονός ότι ψήφιζα -πριν από μερικά χρόνια- το κόμμα της Ν.Δ., παρακολουθώ και εγώ από τα ΜΜΕ τον αγώνα των υποψηφίων Νέων Προέδρων της!

Μπορεί κάποιος που θα μπει στον κόπο να με διαβάσει να πει : "μα καλά αφού δεν ψηφίζει Νέα Δημοκρατία, ποιός του είπε να μας πει την γνώμη του?"

Η απάντησή μου απλή και λακωνική...
Λέω την γνώμη μου σαν 'Ελλην πολίτης που θέλει μιά αξιωματική αντιπολίτευση - σε πρώτη φάση - ανάχωμα στα σχέδια του ΠΑ.ΣΟ.Κ., που συνεχίζω να πιστεύω ότι είναι σε πολλούς τομείς "καταστρεπτικά" γιά την χώρα!

Γιατί όταν αντιπρόεδρος αυτής της Κυβέρνησης είναι ο κ.Πάγκαλος (που όλοι γνωρίζουν τα έργα και ημέρες του στην υπόθεση Οτσαλάν και στην Κρίση των Ιμίων), και πολλά στελέχη της έχουν ταχθεί φανερά υπέρ του Διεθνισμού και της Πολυπολιτισμικότητας, δεν μπορείς να περιμένεις πολλά πράγματα γιά τα Εθνικά μας θέματα!

Και αναφέρομαι ειδικά στα Εθνικά μας θέματα γιατί σε ότι αφορά την πολιτική που ακολουθούν στο ΠΑ.ΣΟ.Κ. ή θα ακολουθήσουν αύριο οι της Ν.Δ. στην Οικονομία - έτσι που την κατάντησαν αμφότεροι 35 χρόνια τώρα - οι διαφορές είναι μικρές και σε κάθε περίπτωση υπαγορεύεται σε μεγάλο βαθμό από τις Βρυξέλλες, στις οποίες Βρυξέλλες με τις λαμογιές που έχουν κάνει διαχρονικά και κατά συρροή, δεν μπορούν κάνουν "τσαμπουκάδες", γιατί οι "Κουτόφραγκοι" θα τους/μας πάρουν με τις λεμονόκουπες!!!

Ξαναγυρνώ λοιπόν στα κριτήρια της επιλογής του Νεοδημοκράτη, γιά τον Νέο Αρχηγό του.

Εγώ Συνέλληνες που ψηφίζετε ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ θα σας πω ποιό κριτήριο θα είχα σε αυτήν την εκλογή, χωρίς να με νοιάζει τι συμφέρει το ΠΑ.ΣΟ.Κ., ή τον ΛΑ.Ο.Σ. (όπως καθημερινά τα παπαγαλάκια των ΜΜΕ προσπαθούν να μαντέψουν).

Θα ψήφιζα λοιπόν αυτόν που κατά την γνώμη μου :
  • ΔΕΝ ΘΑ ΕΓΚΑΤΕΛΕΙΠΕ ΤΗΝ ΥΠΟΘΕΣΗ "ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ" (καλυπτόμενος/η πίσω από τεχνητές και πολύ λεπτές "κόκκινες γραμμές")
  • ΔΕΝ ΘΑ ΨΗΦΙΖΕ ΥΠΕΡ ΕΝΟΣ ΝΕΟΥ ΣΧΕΔΙΟΥ ΣΤΟ "ΠΝΕΥΜΑ" ΤΟΥ ΣΧΕΔΙΟΥ Α(Υ)ΝΑΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΥΠΡΟ οποτεδήποτε αυτό έκανε την εμφάνισή του (αλήθεια ας θυμηθούμε ποιοί/ές ήταν υπέρ τότε και ποιοί κατά)!
  • ΔΕΝ ΘΑ ΑΠΟΔΕΧΟΤΑΝ ΑΜΑΧΗΤΙ ΟΠΟΙΑΔΗΠΟΤΕ "ΝΟΥΘΕΣΙΑ¨ ΑΠΟ ΤΗΝ ΜΕΓΑΛΗ ΜΑΣ "ΣΥΜΜΑΧΟ" σε ότι έχει σχέση με τις διαφορές μας με την Τουρκία.
  • ΔΕΝ ΘΑ ΕΜΠΑΙΝΕ ΣΤΗΝ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΝΑ ΕΞΩΘΗΣΕΙ ΣΕ ΠΑΡΑΙΤΗΣΗ ΑΝΩΤΑΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΟΥΣ ΕΠΕΙΔΗ ΑΠΛΑ ΕΚΑΝΑΝ ΣΩΣΤΑ ΤΗΝ ΔΟΥΛΕΙΑ ΤΟΥΣ (βλ. Υπόθεση Στρ.Γράψα)
Καλά θα μου πείτε, εσύ φωτογραφίζεις την Ντόρα και τον Σαμαρά σε ένα κοντράστ ρόλων.

Ε ναι πως να το κάνουμε, η Ιστορία όπως λέει και η Ντόρα (γιά τους δικούς της λόγους βέβαια) ..ΔΕΝ ΠΑΡΑΓΡΑΦΕΤΑΙ... Σε ακολουθεί σε ότι έχεις κάνει!
Και βέβαια οι πολιτικοί δεν είναι όλοι ίδιοι!

Και θα μου πει κάποιος "Καλά και ο Σαμαράς που ξέρουμε ότι δεν θα γίνει πιό Αμερικανόφιλος από την Ντόρα"?
Θα απαντήσω: Σωστά δεν το ξέρουμε! Γιά την άλλη όμως το γνωρίζουμε ήδη από πρώτο χέρι!

Οπότε από αυτό και μόνο το σημείο αναφοράς γιά την μία και σημείο αμφιβολίας γιά τον άλλο, τάσσομαι αναμφισβήτητα υπέρ του δευτέρου, διότι και στα δικαστήρια η αμφιβολία εμπεριέχει την υπόνοια (στην περίπτωση μας την ελπίδα) της αθωότητας και βαρύνει υπέρ και όχι κατά!

Όμως και μόνο το γεγονός ότι πρέπει κάποτε στην Ελλάδα να κυβερνήσει κάποιος που δεν λέγεται Καραμανλής, ή Παπανδρέου, ή Μητσοτάκης, με κάνει να διατίθεμαι θετικά - γιά όσο λόγο μου πέφτει - υπέρ του Αντώνη Σαμαρά. Αυτό θα σημαίνει πραγματική Υπέρβαση της Ελληνικής Κοινωνίας - έστω και σε ότι αφορά μόνο την πλευρά λεγόμενου "συντηρητικού" χώρου (τα εισαγωγικά μπαίνουν διότι σε καμμιά περίπτωση δεν θεωρώ το ΠΑΣΟΚ, τον ΣΥΡΙΖΑ ή τους αναχρονιστές του ΚΚΕ, "προοδευτικό χώρο")!

Λοιπόν ΝΕΟΔΗΜΟΚΡΑΤΕΣ διαβάσατε την μικρή και απλοϊκή γνώμη ενός Έλληνα που κάποτε ψήφιζε ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ και που δεν μπορεί να επηρεάσει κανένα με τις σκέψεις του.
Λέει απλά την άποψη του και όποιος την αποδέχεται καλώς την αποδέχεται. Όποιος όχι πάλι καλώς την απορρίπτει...

Καλό ψήφο λοιπόν!

Με τιμή

Κώστας Δ. "Μαυροσκούφης"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου