ΜΑΥΡΟΣΚΟΥΦΗΣ

ΜΑΥΡΟΣΚΟΥΦΗΣ
XX ΤΘΜ - XXIV ΤΘΤ - ΧΧVI EMA

Τετάρτη 19 Αυγούστου 2009

Το όνειδος στο Τζιάος - Η αποτυχία των διεθνών οργανισμών ανθρωπίνων δικαιωμάτων


-Το αρχικτήνος, ο χασάπης Ντενκτάς, το είχε δηλώσει κατ' επανάληψη ανενδοίαστα και απροκάλυπτα. Τον ρώτησαν για τους 1.619 και αυτός είπε: «Τώρααα, αυτούς τους έχουμε θάψει σε ομαδικούς τάφους στη βόρεια Κύπρο»
-Η Ρεπούση και οι συν αυτή νεωτερικοί ιστορικοί και τοις πράγμασι νεο-οθωμανοί δίνανε διαλέξεις στην Κύπρο και καλούσαν τα παιδιά της Κύπρου σε μια εκστρατεία για να ξαναγραφτεί η ιστορία με αλήθειες… Για να μάθουν τα εγκλήματα των πατεράδων τους Ελληνοκυπρίων κατά των Τουρκοκυπρίων το 1974.
Από ποιους να φυλαχτούμε; Από τους Τούρκους Τουρκιάς ή τους ημεδαπούς Τούρκους; Είθε να διασωθούμε.

ΣΗΜΕΡΙΝΗ Του ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ ΔΗΜΟΥ*

Ομαδικοί τάφοι τον 21o αιώνα, όχι στην Αφρική, αλλά σε κράτος της ΕΕ, το αίσχος και η αποτυχία όλων των διεθνών οργανισμών προστασίας των ανθρωπίνων δικαιωμάτων.
Αν ο τάφος των δεκαεννέα εκτελεσθέντων Ελληνοκυπρίων δεν αποτελεί όνειδος για την πολιτισμένη ανθρωπότητα, τότε οι λέξεις έχουν χάσει τη σημασία τους και γι' αυτό οι βάρβαροι δολοφόνοι κυκλοφορούν ελεύθεροι, και δη κομπάζοντες για την επιχείρηση «ειρήνης» που εξαπέλυσαν κατά της Κύπρου και του λαού της. Τα κτήνη εκτελούσαν αδιακρίτως και χωρίς αιτία άοπλους αιχμαλώτους, αθώους πολίτες, για να ικανοποιήσουν τα βάρβαρα ένστικτά τους.

Απορίες
Το αρχικτήνος, ο χασάπης Ντενκτάς, το είχε δηλώσει κατ' επανάληψη ανενδοίαστα και απροκάλυπτα. Τον ρώτησαν για τους 1.619 και αυτός είπε: «Τώρααα, αυτούς τους έχουμε θάψει σε ομαδικούς τάφους στη βόρεια Κύπρο». Ο ομαδικός τάφος που βρέθηκε στην περιοχή Τζιάος των κατεχομένων ήρθε να επαληθεύσει για μία ακόμη φορά τις δηλώσεις Ντενκτάς και την απανθρωπιά αυτής της οικουμένης. Θέλω να ξέρω, η Ελλάδα στην προσεχή Σύνοδο Κορυφής της Ευρωπαϊκής Ένωσης θα παρουσιάσει αυτό το συγκλονιστικό ανθρωπιστικό θέμα, με τρόπο που να προκαλέσει σοκ στους Ευρωπαίους πολιτισμένους; Ήθελα να 'ξερα αν θα υπάρξει έστω και ένας ευρωβουλευτής Ελλάδος ή Κύπρου, με κότσια, να αρπάξει τον προεδρεύοντα πρωθυπουργό αλλά και εκείνον τον φιλότουρκο υπουργό Εξωτερικών της Σουηδίας, που αγκαλιάζουν τους δολοφόνους του «Αττίλα» και τους οδηγούν μέσα στην Ένωση, και να τους τα πει από την καλή και την ανάποδη. Αυτήν τη συγκλονιστική φωτογραφία που τραβήχτηκε λίγο πριν από την απεχθή πράξη της εκτέλεσης θα την προβάλουμε στην αίθουσα του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου; Θα την προβάλουμε στην Αίθουσα της Γενικής Συνέλευσης των ΗΕ και του Συμβουλίου Ασφαλείας; Θα τη δείξει ο πρωθυπουργός μας στο μουσουλμάνο Πρόεδρο Ομπάμα κατά την επίσκεψή του στο Λευκό Οίκο τον Οκτώβρη; Ο Πρόεδρος Χριστόφιας θα περιφέρει τη φωτογραφία-ντοκουμέντο στις ξένες κυβερνήσεις; Θα εγκαταλείψει αμέσως τη γελοιότητα των δήθεν διαπραγματεύσεων και θα αρθεί στο ύψος των περιστάσεων; Αλλά, θα μου πεις, ποιο ύψος όταν σε έχουν κοντύνει οι ιμπεριαλιστές υποστηρικτές σου για να σε κάνουν Πρόεδρο; Τελικά, τίποτε από όλα αυτά δεν θα γίνει. Η ελληνική αντιπροσωπία θα πάει στη Σύνοδο Κορυφής ενδεδυμένη το κοστούμι της αξιοπρεπούς σοβαροφάνειας, θα κάνει την πολυάσχολη και την επειγόμενη. Θα μιλάνε πίσω από κάποιον φάκελο δίκην δικαστών, για να μην ακουσθούνε τα απόρρητά τους, και θα περιοριστούν στις γνωστές γλυκανάλατες αναφορές για κάποιες παρεκτροπές των Τούρκων το 1974.
Είναι ψυχροί και ανίεροι και το δράμα των αγνοουμένων δεν τους αγγίζει. Και δεν τους αγγίζει πραγματικά, όπως το έχουν αποδείξει κατ' επανάληψη στην πράξη: Στην περίπτωση Σολωμού και Ισαάκ, στην περίπτωση των αφανισθέντων 16.800 εγκλωβισμένων, στην καταγγελία της σφαγής των Ποντίων, και των Λαζών, στην περίπτωση των εκτοπισμένων-προσφύγων, στην περίπτωση των αγνοουμένων και, ακόμη χειρότερα, στην περίπτωση των αιχμαλώτων που βασανίζονταν στα Άδανα.

Οι νεωτερικοί ιστορικοί
Τι περίεργοι άνθρωποι οι εκπρόσωποί μας στο εξωτερικό, που χειρίζονται τις καυτές υποθέσεις του Ελληνισμού σαν να πρόκειται περί μιας τρίτης χώρας. Θα ήταν σκόπιμο να βλέπαμε σε ένα βιντεάκι τις αντιδράσεις μέσα στο Ευρωκοινοβούλιο της κυρίας Γιαννάκου, επικεφαλής των ευρωβουλευτών της ΝΔ. Αυτής που είχε πάρει προσωπικά το θέμα της προστασίας του βιβλίου της Ρεπούση. Η Ρεπούση και οι συν αυτή νεωτερικοί ιστορικοί και τοις πράγμασι νεο-οθωμανοί δίνανε διαλέξεις στην Κύπρο και καλούσαν τα παιδιά της Κύπρου σε μια εκστρατεία για να ξαναγραφτεί η ιστορία με αλήθειες… Για να μάθουν τα εγκλήματα των πατεράδων τους Ελληνοκυπρίων κατά των Τουρκοκυπρίων το 1974. Είχε φτάσει σε τέτοιο σημείο αναίδειας, που μιλούσε για εθνοκάθαρση. Λέω τώρα εγώ ο αφελής: Άραγε η Ρεπούση έχει κάποια ανακλαστικά που να την οδηγήσουν να σκεφθεί μήπως η μέχρι τώρα πολιτεία της ήταν λάθος; Μήπως αδικεί τα θύματα μιας απερίγραπτης εθνικής τραγωδίας ο «συνωστισμός»; Υπάρχει κάποιο ελληνικό φίλτρο στα γραφτά της, στις κουβέντες και στις πράξεις της; Ζητάς πολλά, μου σφυρίζει ο εαυτός μου. Και όμως, αν δεν υπήρχαν αυτοί οι ημέτεροι οσφυοκάμπτες, δεν θα είχε πάρει συγχωροχάρτι η Τουρκία για τα εγκλήματα του 1974. Αυτοί και κάτι άλλοι βοήθησαν την Τουρκία να βγει από τη δύσκολη θέση του ειδεχθούς εγκληματία. Άραγε η ευρωβουλευτής μας θα καταλάβει, έστω και αυτή την ύστερη ώρα, ότι οι ομαδικοί τάφοι στην Κύπρο είναι μόνο Ελληνοκυπρίων; Θα παραδεχθεί ποτέ το λάθος του εθνικού αποπροσανατολισμού των Ελληνοπαίδων με εκείνο το κατάπτυστο βιβλίο που υποστήριζε με τόση θέρμη; «Για ανατριχιαστική επιβεβαίωση της όψης του Τούρκου εισβολέα στην Κύπρο το 1974» έκανε λόγο ο πολιτικός εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ, ο παιδιόθεν καθηγητής Ανδρέας Λοβέρδος, και πολύ σωστά. Όμως πού ήσουν, κύριε Λοβέρδο, όταν το κόμμα σου κρατούσε τη σημαία του Σχεδίου Ανάν και αλλοφρόνως πανηγύριζε; Πού ήσουν όταν ο νυν αρχηγός σου και τότε υπουργός Εξωτερικών της χώρας απεδέχετο μέσα σε μισή ώρα από της αναγγελίας του το εξ εννέα χιλιάδων σελίδων δολοφονικό Σχέδιο Ανάν; Το είχε διαβάσει, κύριε Λοβέρδο; Θα μου πεις, δεν χρειαζότανε γιατί αυτός τα ξέρει όλα. Βγήκε και ο ΣΥΡΙΖΑ να καταδικάσει τους Τούρκους. Αυτό πια κι αν είναι. Ίσως ο ΣΥΡΙΖΑ που ελέγχει τους νεωτερικούς καθηγητάδες, να τους πείσει και αυτούς να κάνουν κάποια δήλωση τώρα που θέλει ψήφους. Μωρέ, πνευματική ηγεσία που την έχουμε!

Το καλόπιασμα των δολοφόνων
Όλοι τώρα πέφτουν σαν τα κοράκια να αρπάξουν κάτι από την πατριωτική συνείδηση του ελληνικού λαού. Δεν έχουν ιερό και όσιο τα αρπακτικά όταν θέλουν ψήφους. Απορώ, ειλικρινά, όλοι αυτοί μέσα στα ελληνικά κόμματα δεν θα καθηλωθούν από το βλέμμα θανάτου των πέντε γονατιστών νεαρών Ελληνοκυπρίων; Βλέμμα θανάτου που από μόνο του μιλάει για τις μαζικές εκτελέσεις που είδαν μέχρι να έρθει και η δική τους σειρά να τους ρίξουν στο λάκκο. Δεν θα συγκινηθούν επιτέλους εκεί στη Βουλή, για να πάρουν έστω και μία αξιοπρεπώς εθνική απόφαση; Δεν βλέπουν το νέο Βατερλό που έρχεται από τις συνομιλίες Χριστόφια; Δεν σκέπτονται ότι το μεγαλύτερο όνειδος είναι της Ελλάδος, που συνομιλεί και καλοπιάνει τους δολοφόνους των παιδιών της; Είναι απαράδεκτοι, γιατί τριάντα πέντε χρόνια τώρα ήξεραν τα εγκλήματα του τουρκικού στρατού και δεν μιλούσαν, για να καλοπιάνουν τους Τούρκους.

Η νέα προδοσία
Δεν είναι όνειδος να μιλάμε για διζωνική δικοινοτική ομοσπονδία με αυτούς που αρπάξανε το βιος μας, όταν ξέρουμε ότι αυτή είναι η χειρότερη μορφή διχοτόμησης; Δεν είναι όνειδος τα εγκλήματα αυτά να μη διδάσκονται στα παιδιά μας στα σχολεία για να προλάβουμε παρόμοιες τραγωδίες στο μέλλον; Δεν θα είναι όνειδος οι κενοί λόγοι που θα εκφωνηθούν από κάποιους στις κηδείες των πέντε; Θα τολμήσει να πάει στις κηδείες ο ΔΗΣΥ μετά το «ΝΑΙ» στο Ανάν; Δεν είναι όνειδος να επαινούνται και να παρασημοφορούνται στρατιωτικοί σε μια εθνική τραγωδία; Δεν είναι όνειδος το μαρτύριο των μαυροφορεμένων γυναικών στο οδόφραγμα με τις φωτογραφίες των αγνοουμένων, που σε λίγο θα θεωρείται τυχερή η μητέρα του Παπαγιάννη που βρήκε και έθαψε το παιδί της; Δεν είναι όνειδος για την Ελλάδα να την απειλεί η Τουρκία με νέο γύρο σφαγών και εκτελέσεων και να μην αντιδρά; Ο Νταβούτογλου λέει ότι και στο Αιγαίο η Τουρκία θα εφαρμόσει λύση όπως και στην Κύπρο. Οι δικοί μας χαζογελούν και κάνουν πως δεν καταλαβαίνουν ότι θα μπουν στα νησιά μας για να σφάξουν και να κλέψουν, κατά τις παραδόσεις και τις συνήθειές τους. Δυστυχώς, από τα εγκλήματα της Τουρκίας του 1974 η ηγεσία της Ελλάδος όχι μόνο δεν φρονηματίστηκε, αλλά απεναντίας φρόντισε για τη διάλυση των Ενόπλων μας Δυνάμεων, για την υποβάθμιση του πατριωτικού φρονήματος του λαού και για τη συστηματική ανθελληνική προπαγάνδα στα σχολεία. Η παιδεία μας έχει καταστεί κέντρο ηθικής, πνευματικής και εθνικής διαστροφής. Η παρακμή μας οφείλεται στην παιδεία μας και στους ανάξιους λειτουργούς της. Από ποιους να φυλαχτούμε; Από τους Τούρκους Τουρκιάς ή τους ημεδαπούς Τούρκους; Είθε να διασωθούμε.

* Αντγου ε.α., Επίτιμου Διοικητή Στρατιάς και Αρχηγού ΓΕΕΦ

αναρτήθηκε από sub92 & infognomonpolitics

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου